miercuri, 1 aprilie 2020

Blat de pizza fara drojdie

Stiu ca trecem prin momente grele...sper sa ne fie bine pana la urma.
Pana trece, caut tot felul de retete potrivite cu vremurile, adica retete foarte usor de facut dar si gustoase, fara drojdie.
Pizza fara drojdie. Este o reteta incercata, nu va prezint nimic netestat...e atat de buna, ca va ramane in familia noastra ...si unde mai pui ca se face atat de usor.



Ingrediente blat:
100 gr faina
100 gr iaurt, eu am folosit cu 10%grasime
Un praf se sare
O lingurita cu varf praf de copt.


Incalziti cuptorul la 220 de grade.
Amestecati ingredientele uscate, faina, sarea, praful de copt, adaugati iaurtul si amestecati bine. Scoateti aluatul pe blatul infainat, mai framantati putin, apoi intindeti cu facaletul. Sa nu va speriati daca nu va iesi o forma perfecta. Important e rezultatul final...pe noi ne-a impresionat gustul si textura, nu forma.

Puneti in tava hartie de copt, puneti blatul întins, puneti sosul de rosii preferat si toppingul dorit si dati la cuptor pt 10 minute. Repet, cuptorul trebuie incalzit dinainte. Va sfatuiesc sa nu puneti foarte multe ingrediente peste pizza, eu am folosit ciuperci, ardei gras, putin salam uscat si mozarella. A fost perfect asa pentru noi.

Va garantez ca va iesi foarte gustos, subtire, fraged dar nu tare, e usor de facut si foarte rapid.

Spor si pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu