marți, 30 decembrie 2014

Varsatul de vant (varicela) la copii

Gradinita....locul unde copiii se joaca, invata, socializeaza si capata boli. Si cum noi avem 2 copii, daca Ana a luat o boala, cu siguranta o va lua si Rares. Asa a fost si acum.
La aproximativ 3 saptamani dupa ce a intrat in contact cu unul sau mai multi copii de la gradinita care purtau boala si nu stiau (sau stiau), ne-am trezit cu bubite. Deja fusesem anuntati ca au mai fost si alti copii bolnavi, asa ca nu ne-am speriat.
Specialistii spun ca inainte de aparitia bubelor, copilul face febra...Ana nu a facut febra, nu a fost obosita, nu a dat semne de boala...doar ne-am trezit dintr-o data cu bube pe frunte, tample, spatele gatului. Dimineata nu avea nimic, la ora 13 deja facuse cateva bubite si aparitia a fost fulgeratoare, unele bube au fost mici, altele mari si direct cu lichid. A avut si in spatele urechilor, in cap si chiar in palma. Totusi, a fost o forma usoara fara complicatii. Cele mai multe s-au localizat pe spate.

joi, 6 noiembrie 2014

Istanbul

Pregatiti-va, pentru ca va fi o postare lunga. O sa gasiti aici sfaturi de calatorie, impresii si recomandari.
Din nou va spun(exact ca in postarea despre Thassos) ca nu veti face pana in Istanbul 8-9 ore, pentru ca factorul surpriza este mereu acolo....In Bulgaria am pierdut o ora printr-o padure cu ceata si cand ne-am apropiat de Istanbul a inceput aglomeratia si haosul...

Deci drumul este lung. Este mai mult decat necesar un sistem GPS. Alimentati cand plecati de acasa sau alimentati imediat cum ajungeti in Bulgaria. Benzina e mai ieftina, undeva peste 5 ron. Nu uitati de vigneta in Bulgaria. Pentru Turcia, nu uitati pasapoartele, si daca nu mergeti cu masina personala, va trebuie imputernicire de la notar ca sa puteti trece, asta daca in masina nu merge cu voi chiar proprietarul masinii. Neaparat sa aveti asigurare la masina, pentru ca turcii va vor cere dovada. Tot in Turcia, va trebui sa platiti autostrada. Nu va panicati, nu cautati ghisee pe autostrada. De cand intrati pe autostrada, sunteti inregistrati si aveti la dispozitie 7 zile sa platiti. Aceasta taxa se numeste HGS, costul minim este de 35 de lire si se plateste la orice posta care la ei se numeste PTT.

vineri, 10 octombrie 2014

Thassos

Nu, nu e o postare care sa ridice in slavi insula greceasca atat de mult vizitata de romani. Pe de alta parte, nu e o postare care sa ridice in slavi litoralul romanesc...nu ar fi posibil asa ceva....O sa va spun doar cum am vazut eu aceasta insula, pe care daca nu o vizitam poate credeam ca este o mare minunatie pe care o voi regreta etern....
Nu va povestesc despre drumul pana acolo - se lauda prea multi ca ajung in 8 ore sau mai putin...mananca rahat...daca esti un sofer responsabil care mai ai si niste copii in masina, o sa faci mai mult, plus ca in Bulgaria te poti trezi oricand ca dai de drumuri inchise sau deviate si atunci...?
Deci drumul pana acolo e destul de lung dar cand ajungi la Keramoti si intri cu masina pe bac deja te simti mai bine. Plimbarea cu bacul dureaza cam 30 de minute si este una placuta si relaxanta. In fine, cand ajungi pe insula nu iti mai ramane de facut decat sa-ti cauti localitatea unde esti cazat. Nu e greu, pe bac primesti o harta a insulei si pe insula sunt destule indicatoare care sa te indrume spre locatia mult visata. Prima impresie dupa ce am plecat de pe bac si am inceput sa mergem pe soseaua care inconjoara insula a fost una placuta datorita vegetatiei luxuriante, si putin dezamagitoare pentru ca am vazut plaje inguste spre foarte inguste si pietroase. O sa vedeti o insula in care maslinul e frate cu pinul, gardurile vii sunt formate din arbori de leandru (la ei leandrul e copac), palmieri multi iar prin curtile oamenilor veti vedea in loc de meri, rodii.

luni, 30 iunie 2014

Asigurarea de sanatate pentru PFA

Incep ceva nou. O sa scriu despre PFA, PFI si alte asocieri ale persoanelor fizice. In special despre PFA-uri.
Sa o luam de la inceput. Sotul meu e medic si a fost obligat sa-si deschida un PFI (medicii au PFI adica persoana fizica individuala), restul au PFA, intreprindere familiala sau individuala. Deci clinicile medicale particulare nu te mai angajeaza cu contract de munca, pentru a se scuti de a mai plati angajatului toate taxele potrivit legislatiei, adica sanatatea, pensia, somajul si impozitul pe venit. Daca vrei sa te angajezi, trebuie sa fii persoana fizica individuala. In acelasi timp, poti sa ai si contract de munca cu o firma, nu are legatura cu PFI-ul, doar ca se schimba obligatiile pe care le ai atunci cand ai activitate in paralel, ca PFI dar si ca angajat cu contract de munca.
Vreau sa va explic, sper pe intelesul tuturor, cat si cum se plateste sanatatea in functie de calitatea platitorului si in special de ce probleme va veti lovi atunci cand veti avea nevoie de ajutorul statului roman si mai ales cand veti interactiona cu angajatii acestui stat.

Billy Idol



A fost aseara in Bucuresti. Si a fost extraordinar. Nu vreau sa mai vorbesc de organizare si cozi la bere.
In sfarsit sunetul a fost bun, mai bun decat la alte concerte, dar asta si datorita Arenei care e mai mica si cu o anumita acustica.
Billy Idol arata senzational pentru varsta lui (59 ani), a fost pe val, a facut atmosfera.
Pentru prima data un concert de 2 ore mi s-a parut foarte scurt...de obicei existau momente de plictiseala, nu si acum.
Marele regret a fost ca nu a cantat "Speed". In rest, am fost multumiti. Au fost si melodii mai putin cunoscute, dar n-a contat, a fost isterie pe "Rebel Yell", "Sweet Sixteen" si "White Wedding". Preferata noastra a fost si ramane totusi "Eyes without a face" si ne-am bucurat sa o ascultam live. Si chitaristul Steve Stevens a fost la inaltime, a avut carisma si ne-a incantat cu un solo pe sufletul nostru.
Astazi este randul Clujului sa fie rock, Billy Idol canta si acolo. Merita pe deplin sa il vedeti.





marți, 27 mai 2014

Blat de tort

In fiecare an cand ii sarbatorim pe copiii nostri, ma incapatanez sa fac eu tortul. Asa am descoperit ca dintr-o prajitura simpla pe care am mancat-o la mama, pot face cel mai bun blat de tort.
Iata reteta, experimentata de mine cu o zi in urma. Nu am poze pentru ca au stat copiii pe capul meu non-stop...dar fac data viitoare.


Ingrediente:
- 4 oua
- 10 linguri zahar
- 10 linguri ulei
- 10 linguri faina
- un pachetel praf de copt
- o lingura otet

luni, 3 martie 2014

Supa crema de linte (de post)

Am intrat in post. Nu-l prea tinem, dar fara sa vrem mai evitam folosirea de carne, oua sau lactate in mancare. Si ce mancare gustoasa iese....
Sotul meu a insistat sa-i fac supa crema de linte, pentru ca lintea a intrat in casa noastra nu de foarte mult timp, dar ne-am imprietenit cu ea datorita gustului apropiat de cel al fasolei si datorita timpului redus de fierbere. Un alt plus mai este si faptul ca lintea este foarte bine tolerata de catre copii, chiar si de cei cu varsta sub un an.
Pentru cei care nu stiu, lintea nu se tine la inmuiat, doar se spala, nu se fierbe ore intregi si cel mai important, nu baloneaza si nu provoaca gaze :)). Pe lângă conținutul ridicat de fibre și de proteine, lintea mai are în componența sa fier, calciu, vitamina B, carbohidrați, fosfor, magneziu, acid folic, grăsimi în cantitate foarte mică si nu conține colesterol.
Dar sa trecem la treaba. La cantitatile pe care vi le prezint, vor iesi cam 5 portii maricele(data viitoare gatesc dublu ca e prea buna si deja se termina). Aveti nevoie de:

luni, 17 februarie 2014

Din viata asta

Traim vremuri grele. Asta mi-a venit in cap acum cand m-am apucat sa scriu. Tot felul de nenorociri se intampla, le auzim si vedem toata ziua in presa. Aceasta presa, care pe langa intamplarile cotidiene, scrie si tot felul de bazaconii.
Suntem oameni normali si cred ca asa sunt si cei care ne citesc. Avem problemele noastre si bucurii ca toti ceilalti si poate din aceasta cauza ne supara sau mai bine zis ne provoaca niste sentimente de dezgust ceea ce citim, comparand informatiile primite cu realitatea de zi cu zi  a oamenilor de rand.
Haideti sa si explic, pentru ca e cazul: