duminică, 5 ianuarie 2020

Humus cu dovleac copt

Dragilor, ati citit bine. Humus cu dovleac copt. Adica reteta de humus simpla, cu un mic adaos: dovleacul.
Ingrediente:
-humus crud 450 grame sau 2 conserve de humus deja fiert. Daca e crud, il fierbeti in apa cu o lingurita de bicarbonat. La final, nu aruncati toata apa, s-ar putea sa mai aveti nevoie de ea. Daca folositi humus din conserva, la fel, mai pastrati putina zeama.
-zeama de lamaie, cam de la jumatate de lamaie dar depinde de gusturi.
-sare dupa gust, aproximativ o lingurita
-ulei de masline, 6 linguri
-3-4 catei de usturoi

-tahini (pasta de susan) 3 linguri. Tahini e ingredientul fara de care nu va apucati de treaba. E cel care leaga totul, il gasiti in orice market si o cutie va ajunge pt multe portii de humus.
-dovleac copt aprox 200 grame, dupa preferinte. Cel mai bine ar fi sa puneti dovleacul  treptat, pana cand gustul devine asa cum preferati.

Mod de preparare:
Asa cum va asteptati, procesul de preparare e unul foarte simplu. Toate ingredientele se pun intr-un castron incapator, exceptand dovleacul. Pe el il adaugam ultimul.
Dupa ce ati pus totul in castron, cu un blender transformati totul in pasta. Acum mai adaugati putin din zeama in care a fiert humusul sau din zeama din conserva, daca pasta e prea groasa sau prea putin hidratata. Nu puneti multa zeama pentru ca oricum va deveni mai moale si dupa adaugarea dovleacului.
Pana aici, aveti reteta de humus simplu, clasic. Pentru humusul cu dovleac, adaugati treptat dovleacul copt, gustand din cand in cand.
Eu am facut doua portii, una simpla si una cu dovleac. Va sfatuiesc sa faceti la fel daca aveti invitati sau copii pretentiosi. Nu toata lumea e deschisa la astfel de retete. Din cantitatea de mai sus va ies 2 castroane mici.

Pentru ornare am folosit: ulei de masline, piper, boia dulce, chimen, seminte crude de dovleac dar voi puteti folosi orice va place.
Gustul va fi completat perfect daca humusul il serviti cu paine cu maia.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu