joi, 16 mai 2013

Depeche Mode

Da, a fost aseara...si am fost si noi.
Probabil ca se vor gasi carcotasi, asa cum suntem si noi, care vor spune ca sonorizarea, ca organizarea, ca etc n-au fost tocmai pe placul lor. Daca am invatat ceva, pe pacursul a multor concerte si a multor ani trecuti, este ca nu poti multumi pe toata lumea.
A fost primul concert pe Arena Nationala la care n-am mai fost pe gazon B, ci in tribune. De ce? Dintr-o eroare si o lene...adica s-au vandut biletele la B mai repede decat ne-am trezit noi.

Organizatoric, aceeasi problema. Pe unde erau portile de acces, 2 intrari si perchezitii pentru fete si vreo 10 pentru baieti, in situatia in care proportia era aceeasi, n-am vazut mai multi barbati decat femei, dar nu s-a luat in calcul faptul ca femeile mai aveau si genti, gentute, posetute, care trebuiau controlate la sange, sa nu cumva sa ai vreo bomba cu nuanta de ruj. Barbatii erau in schimb controlati superficial, adica Stefan avea un rucsac pe care nici nu l-a deschis, putea sa aiba toate obiectele de pe lista neagra in el, a fost pipait sumar. Ideea e ca a trebuit sa ma astepte pe mine 10 minute sa trec de poarta.
Odata intrati, ne-am asezat la coada la jetoane, care s-au facut 7 lei pe bucata. Deci tot ce cumparai te costa greutatea lor in aur. Berea, ca sa nu se dezminta, aceeasi pisoarca cu aroma de hamei, sucurile diluate in exces si apa probabil de la robinet. Dar deh, daca ti-ai permis bilet, iti permiti si apa cu arome diferite.
In rest, concertul a fost unul reusit, mai ales pentru cei care au ascultat inainte ultimul album al lor, Delta Machine, cel pe care l-au promovat in acest turneu. Sonorizarea a fost multumitoare, organizarea mi buna decat de obicei dar repet, n-am mai fost la B, acolo unde de obicei sunt problemele mari.
Pe scurt, ne-a placut, a fost un spectacol reusit iar publicul a fost pe masura. In total au cantat 23 de melodii, dar majoritatea au fost la prima auditie, deci nu la fel de apreciate ca cele consacrate. N-a contat. La "Enjoy the silence" si "Personal Jesus" s-a cantat, s-a aplaudat si s-a simtit stilul Depeche Mode.



2 comentarii: