miercuri, 13 februarie 2013

Ce alimente ati scos total din viata voastra?

Da, atat de simpla e intrebarea...raspunsul e ceva mai complicat. E greu sa renunti la lucrurile tale, la oameni, la viata ta de mai inainte, dar mai ales la mancare.
De-a lungul timpului, am consumat de toate. Am trecut si prin faza junk,  juice, cake. Catedata chiar in acelasi timp. Am trecut si prin faza salata de varza dimineata-pranz-seara. Adevarata provocare pentru mine a venit dupa ce am nascut...a doua oara.

Atunci a venit vremea renuntarii. O sa va lipsesc de detalii si va voi spune exact la ce am renuntat de aproape un an:

- Sucuri de orice fel din comert. Nu ne omoram dupa carbogazoase oricum, dar mai consumam din cele asa-zis naturale. Am renuntat total...nici nu mai vedem rafturile in magazine. Au zahar mult si chimicale. Daca vrem suc, stoarcem portocale, lamai sau grapefruit.
- Dulciurile cumparate. Daca ne e pofta de ceva, ne stradium sa facem in casa. Nu vor arata ca in cofetarii, dar sigur vor fi mai sanatoase si mai bune. Si mereu stim exact cat zahar contin.
- Painea alba. Ne-am obisnuit sa ne facem paine in casa. In felul asta putem combina faina cum vrem. Pana acum vreo 2 ani nici nu stiam ca exista atatea sortimente de faina. Painea alba din comert contine peste 50% zahar.
- Mezeluri. La ele nu am renuntat total, doar ca am restrans lista de produse si producatori. Cumparam doar dintr-un loc si doar cateva chestii. In rest, la fel, rafturile de mezeluri sunt invizibile pentru noi.
- Chipsuri. N-am mai cumparat de ani buni. Nici nu stim cat mai costa sau ce a mai aparut. Daca totusi nu mai puteti de pofta, luati-va din aceia simpli, cu sare. Sunt singurii naturali. In rest sunt plini de chimicale. Stiu de la sursa.
- Ciocolata. Punct.

Mai sunt si altele in lista noastra, doar ca la ele nu am renuntat, ci doar nu le consumam nici inainte, cum ar fi pate de ficat, margarina sau iaurt cu fructe sau alte nebunii.
La capitolul carne, e complicat...diferiti producatori, diferite locatii...cateodata din curtea omului.
Nu suntem nici extremisti, nici obsedati de E-uri, stim ca nu le putem ocoli orice am face, incercam doar sa evitam cat mai mult ceea ce se poate evita.

Voi la ce ati renuntat total?



7 comentarii:

  1. Sucuri, mezeluri, chipsuri,junk food.
    La categoria ciocolata nu pot. Punct :)))
    Paine nu mai luam de vreo 2 ani din comert.
    De tigari m-am lasat de vreo 8 ani
    Si m-am lasat si de cafea. Acea bautura buna-buna dimineata...offf

    RăspundețiȘtergere
  2. Cafea? Nuuuuuuuuu...nu se poate, e singura placere a diminetii, 2 mari, cu lapte si zahar brun...na, ca sa-ti fac pofta

    RăspundețiȘtergere
  3. Dulciurile nu prea pot sa le las:-). Cafeaua acum incerc sa o elimin, mezeluri doar din an in pasti. Avem noroc cu carnea pe care o crestem noi:-) si nu mai cumparam toate prostiile de pe piata. Junk food nu am mancat decat de cateva ori in viata mea:-)
    Foarte frumos blogul !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc...
      Esti o norocoasa ca poti avea carne de productie proprie...e visul meu sa cresc gaini, dar nu am unde...ma limitez la niste rosii si ceva salata :))

      Ștergere
  4. Pai nu trebuie spatiu foarte mare pentru cateva gaini:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi avem 280 de metri tot terenul si e si casa pe el...la urmatoarea casa sigur imi pastrez un colt pt gaini.

      Ștergere