miercuri, 9 ianuarie 2013

De la TV

Ma uit la televizor ...si vad un reportaj despre valorile romanesti uitate. O reporterita intreaba tinerii de pe strada daca au auzit de Ion Lucian sau Liviu Ciulei...si vai! stupoare, acestia habar nu au, dar stiu de Dragusanca sau Zavoranca. Acest reportaj este prezentat ca o mare tragedie, tinerii romani sunt total marcati de nonvalori si nu mai au scapare, sunt de nerecuperat. O sa ajungem in iad cu totii.
Dragi televiziuni care criticati tineretul patriot si care prezentati asemenea reportaje jalnice, nu pot decat sa va spun atat: cine a promovat aceste personaje ca Dragusanca, Cruduta & Co? Cine prezinta fotbalistii ca mari zei pe pamant si dau stiri de 5 secunde despre handbal, baschet sau volei? Cine ne-a zapacit ani intregi cu scandaluri, certuri, impacari si despartiri in direct, cine invita zi de zi manelisti in emisiunile cu rating crescut? N-am mai vazut un Revelion de ani de zile fara manelisti, inculti si panarame.
Cine isi aminteste de valorile adevarate doar la moartea acestora, si atunci doar ca sa mai arunce cu noroi sau ca sa aiba audienta cu imaginile in exclusivitate de la inmormantari? Cine se hraneste, promoveaza si traieste din scandaluri? Vai din nou! Stupoare...televiziunile. Si atunci de unde atata tupeu si ipocrizie sa criticati tineretul debusolat, care are ca singure modele cele pe care le promovati cu nerusinare?
Poate ca ar trebui sa infiintati o noua televiziune, una pentru intelectuali...dar vai, intelectualii nu se uita la televizor...asa ca poate incepeti sa mai faceti si educatie culturala cu televiziunile voastre, si apoi sa criticati pe cei care schimba programul. Dar inainte, nu aveti niciun drept.

6 comentarii:

  1. O sa-ti zica ca ele sunt televiziuni comerciale si nu e treaba lor sa ne educe pe noi.
    Si in al doilea rand, asta se cere.
    Intelectualii sunt in procent infim, nu cu ei faci rating

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai pt ca ei nu se adreseaza intelectualilor sau nu vor sa arate si altceva pe ecran, nu sunt indreptatiti sa critice...mi s-a parut deplasata intentia lor de a prezenta tineretul ignorant si a face si misto de situatie...as vrea sa stiu daca reporterita sau crainica stiau cine sunt personalitatile mentionate...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii ce este ingrozitor?
      Ca nici scoala nu mai ofera educatie, nici liceul si nici facultatea.
      Parca toti ne-am abandonat prostiei, hotiei, lipsei de respect.
      Parca nu mai vrem, nu mai putem...
      E o buba adanca

      Ștergere
  3. Nu stiu cum mai e in scoli acum, dar cand eram eu in scoala, erau mai mult ignoranti decat cei interesati...pana la urma depinde de fiecare, scoala ne invata si multe inutilitati, depinde de noi daca vrem sau nu sa aprofundam anumite discipline...care sa ne ajute in viata reala...noi putem sa ne indrumam copiii si sa avem grija de la inceput ce si cum invata

    RăspundețiȘtergere
  4. N-as zice ca televiziunile "comerciale" sunt de vina pentru educatia precara. Atata vreme cat are telecomanda, oricine poate schimba canalul TV. Slava Domnului sunt sumedenie de programe pline de informatii interesante (gen Travel, Life, AnimalP..., char traduse acum ). Insa daca parintii s-au uitat la programe de barfe si scandaluri si urmasii vor privi aceleasi programe. Cati parinti urmareau TV Cultural?
    Educatia de baza se face acasa. Parerea mea.
    Stiu cine a fost Ciulei, dar nu am vazut nici un spectacol regizat de el (doar filemele). Pentru ca ai mei nu m-au dus la teatru cand ar fi trebuit. Apoi a fost prea tarziu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, educatia se face acasa si daca mai exista si putin noroc sa ai profesori inspirati, ai o sansa. Discutia poate sa tina mult pe tema educatiei...mie mi-e rusine ca tinerii nu stiu ce inseamna 1 Decembrie sau 24 Ianuarie...Ideea e ca eu am vrut sa evidentiez ipocrizia televiziunilor de scandal, dar imi place ce-a iesit...

      Ștergere