marți, 20 noiembrie 2012

Pizza de casa

Astazi am facut pizza in casa. La cererea Anei. Am combinat mai multe retete, mai multe idei, si iata ce a iesit:

Blat pizza:
100 gr smantana
3 oua
350 grame faina
sare

Sos pizza:
2 linguri pasta de tomate
4 linguri ulei de masline sau ulei normal
busuioc dupa preferinta

Ingrediente:
Fiecare pune in pizza ce doreste, ideea e ca la noi conteaza cel mai mult baza, adica blatul, sosul, parmezanul. Eu am pus la pizza azi: salam, porumb, ciuperci proaspete, rosii, cascaval, parmezan, ceapa. Daca aveam, puneam neaparat si ardei gras. Dupa preferinte, mai puteti pune masline, carnaciori, carne de pui, ce aveti chef sau ce aveti in frigider.



Blatul e cel mai simplu blat...ouale, smantana si faina se amesteca pana se formeaza aluatul. Daca mai e nevoie, mai adaugati faina pana cand nu se lipeste de maini. Blatul trebuie sa fie elastic si sa se intinda bine. Eu am intins blatul exact cat este tava mare de la aragaz. Si chiar daca pare subtire, nu e nicio problema, e perfect. Nu se lasa la crescut sau sa se odihneasca...e rapid si foarte usor de facut.

In tava de la cuptor am pus foaie de copt, apoi direct aluatul. Peste aluat se pune sosul format din ulei, pasta de tomate si busuiocul. Intindeti pe toata suprafata.

Urmeaza ingredientele: am ras cascaval, am pus ceapa taiata pestisori, rosiile, ciupercile, salamul, porumbul, piper si iar busuioc plus ceva cimbru (noi suntem fani mirodenii). La sfarsit am stropit putin cu pasta de tomate din loc in loc, am presarat parmezan si am mai ras ceva cascaval. Si ca detaliu de final, am batut bine un ou si l-a intins pe toata suprafata.

Am pus la cuptorul preincalzit si am lasat-o acolo 25 de minute la foc mediu. Dupa ce o scoateti de la cuptor, e foarte bine sa o acoperiti cu un prosop pentru 10 minute, ca sa nu se intareasca aluatul si ca sa se amestece si mai bine aromele.

A iesit foarte buna...blatul este subtire si fraged, ideal pentru cei care chiar asa il prefera.


5 comentarii:

  1. Sa inteleg ca este un blat subtire.
    O sa incerc si eu intr-o zi.
    Alex este incantat de fiecare data cand fac pizza, ca el aseaza ingredientele :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, exact cum am zis la sfarsit, este subtire si fraged...

    RăspundețiȘtergere
  3. Scuze...am citit rapid si nu vazusem :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare îmbietoare reteta și căutată de mine.

    Când o voi face pun o poză drept dovadă și voi indica sursa de documentare.

    Trăiască urmașii dacilor și puii lor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti place reteta, te asigur ca o sa fie preferata ta mai ales dupa ce o prepari...blatul e genial.
      Traiasca!

      Ștergere