joi, 31 mai 2012

Scarile de la metrou

                   Nu, nu e vorba dspre scarile rulante de la metrou care sunt mereu defecte spre enervarea si iritarea majoritatii populatiei iubitoare de transport subteran. E vorba despre celelalte scari...da, ati citit bine, celelalte scari, pentru ca exista si alte scari la metrou inafara de cele rulante. Cum? nu stiati? exista cele fixe pe care trebuie sa le urcati cu piciorusele voastre mereu obosite si pentru care se cere ceva efort.
   
         Cand circulam cu metroul, adica zilnic, urcam scarile fixe, oricat de multe ar fi fost, nu ma inghesuiam pe cele rulante ca toti obositii orasului, care culmea, se mai si uitau la mine de parca eram cazuta de undeva, de parca ei erau destepti si eu
eram vreo taranca care vazusem pentru prima data niste scari miscatoare. Nu vorbesc aici despre oamenii in varsta sau cei bolnavi
....vorbesc despre tineri, copii de liceu sau oameni maturi dar in putere, toti ca turma la inghesuiala pe rulante...nu mai zic in metrou cum alearga la propriu sa ocupe un loc pe scaun, cu toate ca langa se afla vreun batran mai incet la pas sau vreo femeie insarcinata. Cum am ajuns in halul asta?
De ce fug toti de scari si de miscare? Pentru ca asa au fost educati romanii sa faca, si daca nu au fost educati asa, vor prelua exemplul celor din jur, ca sa nu fie ei mai prejos, ca doar mandria e mai mare decat prostia.
                 Si pentru ca asta e blogul meu si imi permit sa scriu ce vreau eu, va spun doar atat: data viitoare cand mai intrati la metrou si stati ca sarmalele pe scarile rulante si va uitati cu superioritate la noi, astia de le urcam cu picioarele din dotare si facem putin efort pentru asta, uitati-va putin in jos si la burtile voastre matusalemice si la grasimea care va atarna de peste tot. Valabil si pentru cei care urca intotdeauna cu liftul, ca doar il platesc lunar, nu? trebuie folosit la maxim.
                 Acelasi lucru il pateste si Stefan, care chiar zilele trecute imi povestea cum se uitau ciudat la el niste ingramaditi pe rulante de parca el era vreun extraterestru.

                Romanul nu s-a nascut poet, s-a nascut lenes si mandru de asta.




Un comentariu:

  1. Din pacate nu se intrevede nimic bun.
    De la lipsa miscarii la diabet, colesterol ridicat si alte boli, nu e decat un pas...pardon, o vizita la fast-food, caci romanului ii place junk-food

    RăspundețiȘtergere