miercuri, 6 iunie 2012

Cura de slabire - evolutie

Acum vreo 2 luni va ziceam ca ma apuc de slabit...ma laudam ca o sa fac sport si ca o sa tin regim. M-am tinut partial de cuvant, adica sport am facut in prima luna cu entuziasm dar la prima durere de spate am lasat-o mai moale, acum fac 50 de abdomene de vreo 2 ori pe saptamana.
Deci cu sportul mai rarut ca-i mai dragut...dar sa revenim. In primul rand, nu am mai mancat nimic dupa ora 18. Daca luam pranzul la ora 14 si sa zicem ca din motive diferite, nu mai apucam sa mananc pana la 18, pai nici ca mai mancam, cu riscul sa fac ulcer. Si am avut parte de ceva provocari mai ales in serile cand ma uitam la Masterchef...imi venea sa mananc televizorul cu tot cu masa. Pe langa asta, in fiecare zi am consumat sucul de la 1 grapefruit cu tot cu pulpa, si am baut in fiecare seara 2 cani de ceai antiadipos. Pentru cei care sunt reticenti la acest ceai, asa cum eram si eu mai ales ca ambalajul parca e "made in Dragonul Rosu", va spun ca e foarte bun. Mama mea il consuma in fiecare zi si am zis sa incerc si eu. In primele zile nu am vazut niciun rezultat, asta pana cand s-a obisnuit putin organismul cu el...dupa o saptamana aveam minus aproape 2 kilograme. Are efect antiadipos, celulita dispare treptat, e un laxativ usor, ceea ce pe mine m-a ajutat enorm, fiind o problema mai veche, nu afecteaza somnul, eu l-am baut doar seara inainte de culcare si nu afecteaza lactatia si nici pe copil.

                Pe langa aceste lucruri, trebuie sa repet, cu toate ca am facut-o si in postarile trecute, nu consum niciun fel de sucuri...nici pe cele care spun ca sunt naturale, doar daca sunt preparate in fata mea, si nu consum dulciuri, decat daca sunt facute in casa, sau daca mi-e pofta de dulce mananc putina dulceata tot de casa, sau o bombonica micuta. Dar asta o data la cateva zile.
              Si ca sa ajung si unde poate intereseaza mai mult, adica la rezultate, pot sa zic asa...la inceputul lunii aprilie cantaream 70 de kilograme. Astazi, dupa 2 luni am 64. Si am un tel...60...sper sa ma tina. Aaaaa...dupa 1 luna jumate am intrat in stagnare...adica orice faceam, nu mai scadeam nici 100 de grame dar nu m-am descurajat, am continuat si bine am facut. Am inceput din nou sa scad...cred ca in curand va trebui sa schimb putin regimul, pentru ca organismul are "un defect", se adapteaza.
             Concluzie: nu exista regim fara infometare, mai ales pentru cei obisnuiti sa-si satisfaca poftele culinare dupa ora 18:30...asta a fost o provocare si inca mai e cateodata. In rest, am mancat orice, nu am evitat carnea, pentru ca nu carnea ne ingrasa, ci ceea ce punem pe langa, am mancat si cartofi pentru ca sunt preferatii mei, dar gatiti cu 2 picaturi de ulei, fierti sau la cuptor, am mancat mai des ciorbe si supe si am un program de masa cat de cat fix, asta datorita copiilor.
           Acest regim este unul usor de tinut, pentru cei care vor sa slabeasca incet si cu rabdare, fiecare si-l poate personaliza si adapta.
           Recapitulare: suc de grapefruit, ceai antiadipos, nu mancare dupa ora 18, nu dulciuri, nu sucuri, multa apa.

2 comentarii: