marți, 24 februarie 2009

Dragobetele


Am vrut sa scriu un post despre Dragobete vs Sf Valentin american dar mi-am dat seama ca nu are rost. Nu are rost sa scriu despre o "sarbatoare" imprumutata, aplicata si mediatizata prin penibilitati. De ce sa scriu despre ziua aia in care tre sa ne iubim americaneste, sa dam si sa primim cadouri sau felicitari cu I Love You?

Ce are dragilor simplul si romanescul Te Iubesc? E o rusine prea traditionala, la fel ca sarbatoarea Dragobetelui?

Vreau sa vorbesc despre Dragobete, acel personaj mitologic dac, despre care se zice ca ar fi fost fiul Dochiei si un fel de vestitor al primaverii...vreau sa facem din aceasta zi, o sarbatoare romaneasca mult mai mandra decat cea americana, vreau sa impletim cumva modernul cu traditionalul pentru ca vreau sa iubim romaneste.

Mi-as dori sa va logoditi azi si dragostea voastra sa dureze nu doar un an, ci o viata...si as vrea sa sarbatoriti aceasta zi, daca nu cu toti prietenii, macar la voi in familie...primiti-l in casele voastre pe Dragobete, cu rasete, voie buna, primavara si mai ales iubire.

Dragobetele saruta fetele!

Asadar, va doresc sa nu uitati cine si ce sunteti cu adevarat, sa nu uitati de inaintasii vostri si va doresc sa va iubiti frumos, curat si mai ales romaneste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu