sâmbătă, 18 august 2012

Prajitura cu vin


 Va prezint vedeta familiei noastre...pentru ca e foarte usor de facut dar si pentru ca e super gustoasa, prajitura cu vin aduce foarte mult cu gustul de negresa...depinde cat de mult variem cantitatea de cacao. E foarte usor de facut, asa ca v-o recomand, mai ales daca aveti putin timp la dispozitie si vreti ceva deosebit si rapid.
Din cantitatile de mai jos va vor iesi 12 briose sau un chec maricel:


1 pahar cu vin rosu -100 ml
4 oua
1 pak margarina unirea
200 gr faina
200 gr zahar
1 lingurita praf de copt
1 pak zahar vanilinat
2 linguri cacao cu varf


Initial se bate zaharul cu margarina, apoi se adauga ouale, se pun lingurile de cacao, zaharul vanilinat, praful de copt, vinul tot si faina la sfarsit. Se omogenizeaza, se pune in tava de chec si se da la cuptor pentru cca 30-40 de minute. Se incearca apoi cu scobitoarea.
Daca e ok, se scoate si se lasa la racit. In cateva minute, va face o crusta crocanta pe deasupra. Daca vreti, puteti rade ciocolata sau puteti pune fructe. Daca aveti, puteti pune in coca (eu nu am avut) cateva visine din visinata...este si mai buna. Asa cum vedeti in poza, se preteaza si ca aluat pentru briose dar si pentru chec.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu