Pagini

joi, 10 mai 2018

Roma



Dragilor,
Tocmai m-am intors de la Roma.
Stiti si voi ca la Roma mergem pt Coloseum, Vatican si Fontana di Trevi. Eu o sa va povestesc si despre alte lucruri, mai practice sa zicem:
-de la aeroport la gara Termini, biletul de autobuz e 6 euro...la fel si la intoarcere
-daca sunteti amatorii mersului pe jos, sa aveti totusi incaltaminte comoda. Daca stiti ca veti folosi autobuzele lor sau metroul foarte des intr-o zi, e mai bine sa va faceti abonament.
-biletul la ei costa 1,5 euro si e valabil 100 de minute indiferent ca schimbati in acest timp autobuz, metrou sau tren.
-la marea Tireniana ajungeti usor cu metroul de la Termini pana la Piramide(chiar e o pirmida acolo), unde schimbati si luati un tren pana la capat, la Cristoforo Colombo. Trecerea din metrou in tren o faceti intr-un minut, nu aveti de mers mult.

duminică, 4 martie 2018

Paine cu maia, varianta simpla



In continuare, o sa va povestesc despre cea mai simpla varianta de paine cu maia. Mentionez ca informatiile le-am strans de pe mai multe site-uri(Va recomand French Guy pentru Video)
Maiaua se foloseste cand e crescuta(nu in scadere) si plina de bule. Maiaua este 100% alba, dar eu folosesc maia cu 50 % faina alba si 50% integrala.
Se foloseste formula 1:2:3, adica o parte maia, 2 parti apa si 3 parti faina.
O sa va dau un exeplu cu 100 g maia , 200 g apa si 300g faina(Nu uitati ca trebuie folosit cantarul !).
In apa(la temperatura camerei, plata sau filtrata !) se pune maiaua(care trebuie sa pluteasca, adica este perfecta penru a creste painea !), se amesteca( nu framantam !) si apoi se pune faina, minimum 150 g alba(50%din faina totala), in rest dupa imaginatie, sau toata alba.
Lasam 30 minute pentru autoliza.

joi, 1 martie 2018

Schimbare mail de logare in blogger

Nu, nu e o limba straina....e doar titlul.
Pentru mine, laptopul nu e ceva ce deschid zilnic...poate la luna sau mai rar...asa ca nu m-am mirat prea tare cand intr-o zi cu soare si ger, ca cea de azi, am incercat sa-mi accesez mailul din Yahoo...mailul ala vechi de pe vremea cand eram fata mare si pe 1 martie era cald si bine, nu zapada si ger ca azi.
Deci incerc sa vad si eu ce am mai primit in ultimele luni sau ani :)) si soc...nu-l mai pot accesa. Nu am setat o adresa de mail alternativa si nici un numar de telefon de control si chiar daca parola o stiam, nu am mai avut voie sa intru. Mare paguba....dar ce ma fac? pe facebook ma loghez cu adresa de yahoo, la fel si aici pe blog. Daca le vine vreo idee astora de administreaza Facebook si Blogger si ma pun sa ma autentific pe mail???? Si asa am trecut la schimbat setarile conturilor.. La Facebook a fost usor sa schimb adresa de logare dar pentru blog e mai complicat.
Deci daca vreti sa va schimbati mailul cu care va autentificati pe Blog, iata ce aveti de facut:

luni, 8 ianuarie 2018

Topolino-Asociatia Ta

Se spune ca atunci cand faci un bine, nu e potrivit sa te lauzi cu asta. Eu va spun ca exista momente cand binele trebie cunoscut, pentru ca binele atrage dupa sine alt bine.
Va rog sa nu va speriati de o postare atat de lunga. Presimt ca o sa ma suportati pana la final si va multumesc pentru asta.
Am terminat liceul acum 15 ani. La vremea respectiva, viata mea nici nu incepuse cu adevarat, cunosteam doar greutatile din familia mea, prea putin a celorlalti, si chiar daca empatizam cu anumite situatii, nu ma afectau pe termen lung sau mai bine zis, nu ma impresionau in asa masura incat sa-mi dea peste cap intreaga existenta, pentru ca aveam acea doza marita de optimism si speranta, pe care este normal sa o aiba tinerii la acea varsta. Mai tarziu am invatat ca oamenii simpli pot muta muntii.
Am fost o clasa de fete care mai de care mai ghiduse. Nu va voi plictisi cu povesti de liceu, va voi spune doar ca daca cineva din clasa noastra merita sa fie fericita si sa aiba o viata linistita, aceea era fondatoarea Asociatiei Topolino, Simona. Si totusi nu a fost chiar asa...viata nu a menajat-o, nu a fost o poveste doar cu zane, cu toate ca ea e o zana. Este o zana pentru copilul ei si o zana pentru multi copii care nu au avut norocul sa aiba o familie si care traiesc in centre de plasament,o zana pentru copiii care provin din familii nevoiase, o zana pentru copiii din sectia de neonatologie-terapie intensiva si o zana pentru alti copii internati prin spitalele de copii si care au cateodata nevoie doar de o mangaiere pentru a adormi, sau de o vorba buna.