Pe scurt, fara povesti, despre cum sa-ti faci propria maia, sa o intretii(hranesti) si sa faci o paine naturala ca pe vremuri.
Totul incepe cu apa si faina. Atat.
-Apa trebuie sa fie fara clor, adica plata-imbuteliata sau de la robinet, dar filtrata(unii zic ca o lasa peste noapte sa se evapore clorul, incriminat in moartea bacteriilor care vor face aceasta minunata crestere a maielei).
-Faina trebuie sa fie de calitate, chiar bio(raport pret calitate bun la magazinele Naturalia )
-Recipientul in care vom face amestecul(magic...) va fi din plastic sau sticla(asta am folosit eu, adica un borcan).
Eu am incercat prima data vara si nu prea mi-a iesit, adica maiaua era colonizata de niste bacterii producatoare de dioxid de carbon si maiaua crestea din prima zi, foarte mult(semn rau) si din a 3-a zi nu mai crestea. Nu disperati daca nu va iese de prima data, la mine a durat vreo luna pana sa o prind.