luni, 30 iunie 2014

Asigurarea de sanatate pentru PFA

Incep ceva nou. O sa scriu despre PFA, PFI si alte asocieri ale persoanelor fizice. In special despre PFA-uri.
Sa o luam de la inceput. Sotul meu e medic si a fost obligat sa-si deschida un PFI (medicii au PFI adica persoana fizica individuala), restul au PFA, intreprindere familiala sau individuala. Deci clinicile medicale particulare nu te mai angajeaza cu contract de munca, pentru a se scuti de a mai plati angajatului toate taxele potrivit legislatiei, adica sanatatea, pensia, somajul si impozitul pe venit. Daca vrei sa te angajezi, trebuie sa fii persoana fizica individuala. In acelasi timp, poti sa ai si contract de munca cu o firma, nu are legatura cu PFI-ul, doar ca se schimba obligatiile pe care le ai atunci cand ai activitate in paralel, ca PFI dar si ca angajat cu contract de munca.
Vreau sa va explic, sper pe intelesul tuturor, cat si cum se plateste sanatatea in functie de calitatea platitorului si in special de ce probleme va veti lovi atunci cand veti avea nevoie de ajutorul statului roman si mai ales cand veti interactiona cu angajatii acestui stat.

Billy Idol



A fost aseara in Bucuresti. Si a fost extraordinar. Nu vreau sa mai vorbesc de organizare si cozi la bere.
In sfarsit sunetul a fost bun, mai bun decat la alte concerte, dar asta si datorita Arenei care e mai mica si cu o anumita acustica.
Billy Idol arata senzational pentru varsta lui (59 ani), a fost pe val, a facut atmosfera.
Pentru prima data un concert de 2 ore mi s-a parut foarte scurt...de obicei existau momente de plictiseala, nu si acum.
Marele regret a fost ca nu a cantat "Speed". In rest, am fost multumiti. Au fost si melodii mai putin cunoscute, dar n-a contat, a fost isterie pe "Rebel Yell", "Sweet Sixteen" si "White Wedding". Preferata noastra a fost si ramane totusi "Eyes without a face" si ne-am bucurat sa o ascultam live. Si chitaristul Steve Stevens a fost la inaltime, a avut carisma si ne-a incantat cu un solo pe sufletul nostru.
Astazi este randul Clujului sa fie rock, Billy Idol canta si acolo. Merita pe deplin sa il vedeti.