sâmbătă, 27 iulie 2013

Iron Maiden

A fost...l-am asteptat toata vara si a trecut prea repede. Ce pot sa spun despre ei este ca inca sunt intr-o mare forma, n-am fost dezamagiti, au facut show. Dar...parca tot concertul din 2008 a fost mai spectaculos, sau poate ca mi-a ramas o amintire mai frumoasa pentru ca a fost primul concert Iron Maiden la care am luat parte.
Acum sa incep cu criticile. Nu cred ca veti vedea pe cineva care a fost la concert si care sa fi fost multumit de organizare. Din nou, aceeasi bataie de joc tipic romaneasca, de care ne-am saturat pana peste cap. Am avut noroc ca nu am fost atat de multi ca la alte concerte, si n-am stat la coada sa intram...am venit si tarziu, era 20:30 deja, deci nu stiu ce a fost inainte. Nu stiu cum se ajungea la zonele silver sau golden, probabil dand din coate, pentru ca de intrat am intrat toti prin acelasi loc, daca aveai bilet in fata, trebuia sa te inghesui, sa treci de alte filtre, nu stiu...doar pot sa ghicesc. Oricum, de intrat au intrat toti prin acelasi loc.
Sa vorbim despre caldura...sau nu, sa vorbim despre setea care apare inevitabil cu caldura, cu atmosfera, cu muzica. La 20:30 nu te puteai apropia de standurile cu bere, era coada prea mare, de fapt haos, nu stiai care e coada sau cozile. La 21:30, dupa inceperea concertului, s-a mai degajat putin, dar tot a stat Stefan 15 minute pentru ceva de baut. Tot haos. Daca vroiai o apa simpla, sa nu credeti ca era mai bine, nu avea cum, pentru ca se vindea tot acolo unde se vindea si berea...deci fara sanse. Jetonul a fost tot 7 lei, dar am inteles ca de data asta nu se putea returna daca nu il foloseai. Deci daca ati ramas cu jetoane dupa acest concert, sa stiti ca aveti cum sa le mai folositi, puteti sa deblocati carucioarele de cumparaturi din supermarketuri....cam scumpa deblocarea, dar dupa mai multe folosiri, se amortizeaza (asta ca sa mai si glumim).
Am vrut sa cumparam tricouri, speram sa gasim ceva original, nu rahaturile Fruit de nu stiu ce...n-am gasit. Oricum, exagerat de scumpe...130 de lei tricoul si 250 hanoracul. Scuze, dar daca esti intreg la cap iti gasesti la jumatate de pret si la calitate superioara pe site-urile specializate.
Concertul a fost oricum pe placul nostru, la inceput insa, sonorizarea a fost cam proasta, dar dupa vreo 3 melodii s-au redresat. A fost si eterna confuzie a tarilor...suntem fani iron Maiden, dar nu pot sa fiu ipocrita si sa ma prefac ca nu s-a intamplat. Dupa confuzie si dupa reglementarea ei, solistul a repetat numele Bucurestiului destul de des, ca sa se scuze, probabil. Am trecut peste, asta e, nu sunt ei primii.
Atmosfera a fost ok, totusi nu mai animata decat in 2008...fanii au fost mai putini acum si cred ca si pretul biletului a facut diferenta, cel mai ieftin a fost 170 ron.
In concluzie, noi ne-am distrat, a fost o seara minunata, am cantat, am aclamat si sa zicem ca pentru 2 ore, am fost "rock turbat".

miercuri, 10 iulie 2013

Pentru ca putem

Vreau sa va captez putin atentia. Va scriu pe scurt, nu vreau sa va plictisesc.
Acum 3 ani, cand fetita mea avea aproape 1 an, eram in spital cu ea, la Marie Curie(Budimex). Am stat acolo o saptamana. Ne-am internat, ne-am tratat, ne-am externat si am plecat acasa fericiti. Si nu am stiut ca in urma noastra am lasat la un etaj mai sus, niste copii uitati de lume si poate chiar de viata.
La cateva saptamani de cand am ajuns acasa, printr-o intamplare nefericita s-a internat o prietena acolo cu copilul, dar la etajul 7. Aici incepe povestea.
La acest etaj sunt "cazati" copiii abandonati de parinti pentru ca s-au nascut bolnavi. Sunt copii care nu stiu sa mearga pentru ca nu pot sau pentru ca nu are cine sa-i indrume si sa-i tina de manuta. Nu coboara din patut, nu sunt scosi afara, pentru ca personalul e putin si nu e timp pentru asta.
Am aflat de ei de la prietena mea. Si asa am aflat ca au nevoie de multe lucruri.

luni, 8 iulie 2013

Gradina mea mica

V-am mai spus...am o gradina de legume de fix 5 metri patrati. Nu se compara cu gradina Simonei sau a Brandusei, dar de la ele ma inspir si mai fur idei. Florile au fost plantate de-a lungul gardului, in gradini improvizate...asta e, cand curtea nu e prea generoasa.

Craitele sunt preferatele mele si de anul acesta si ale sotului meu, mai ales pentru miros.
 Este primul an in care am pus Dalii in curte. Nu stiam la ce sa ma astept si ele au crescut mai mult decat credem.. Aceasta este inalta cam de 70 de cm dar urmatoarea e aproape cat gardul. Mi-a eclipsat total trandafirul din spate.

luni, 1 iulie 2013

Evolutie dieta...ep 5

N-am mai scris nimic despre regimul meu de ceva vreme. Ultima data cand scriam despre asta aveam 59,5 parca. Am continuat...nu la fel de strict ca in primele saptamani, am mancat de toate in limitele pe care mi le-am impus.
Am fost 6 zile la mare unde am facut excese. Adica am mancat si seara, am baut si ceva bere si am mancat si desertul TOT. Dar am mancat mancare gatita si desert facut in casa, am baut apa NU sucuri, n-am mancat decat o inghetata in 6 zile si am renuntat la gustarile dintre mese. Asa mi-am mentinut greutatea pe timpul mini-vacantei la mare.
Cand am plecat la mare aveam exact 57,9 kg si la fel am si astazi.
Deci regula de baza este moderatia. Totul trebuie consumat cu masura.
Mai am o tinta dar nu o voi dezvalui acum, ci atunci cand voi ajunge la ea sau macar voi fi in apropiere.