luni, 29 aprilie 2013

Dieta partea a 4-a

E luni...m-am cantarit. Cu putina frica, pentru ca nu simt ca am mai slabit, cu toate ca hainele care imi veneau nu imi mai vin asa de bine, sau deloc...Hainele pastrate mult timp intr-un coltisor al sifonierului insa, imi vin toate. Sunt din alta era parca, dar imi vin.
Nu mai stiu exact cand am inceput regimul, cred ca acum 7 saptamani. Am inceput de la 64,7. Azi dimineata aveam 59,5. E bine, chiar foarte bine, tinand cont ca acum 2 saptamani mi-am intins un muschi la spate si nu am mai putut nici sa ma aplec, deci sportul l-am exclus. Am compensat cu mai multe plimbari si cu exercitii usurele.

luni, 22 aprilie 2013

Earth Day 2013

Azi e Ziua Pamantului,  asa ca va oferim aceeasi postare ca in fiecare an...din cand in cand, mai trebuie sa ne improspatam amintirile sau cunostintele:


Recicleaza...poti sa o faci daca vrei, recicleaza hartie, sticla, plastic...in felul asta salvezi padurea si te salvezi si pe tine, in felul asta copiii tai vor sti ce inseamna o padure. Daca nu ai unde sa reciclezi hartia, macar refoloseste-o, poti scrie si pe partea cealalta, nu o arunca dupa ce ai mazgalit ceva in graba intr-un colt.

Schimba-ti becurile cu unele economice...vei avea lumina mai multa, vei economisi bani si vei salva energie.

Dupa o sesiune de cumparaturi, nu arunca pungile de plastic, refoloseste-le, sigur o sa mai ai ce sa cari cu ele.

Economiseste apa, cand te speli pe dinti chiar nu e nevoie ca robinetul sa fie deschis, la fel si cand te barbieresti sau cand faci dus, te poti sapuni si fara sa irosesti apa.

Stinge lumina, stiu ca e greu de tinut minte dar e totusi cel mai usor lucru de facut si salvezi si bani in felul asta. La fel, inchide usa de la frigider, gandeste-te ce ai de luat din el, deschide, ia ce-ti trebuie, inchide repede. Scoate calculatorul din priza...nu e de ajuns sa-l inchizi, el trebuie deconectat de la sursa de energie, altfel va consuma in continuare energie. La fel si televizorul, cand nu te uiti la el.

Nu arunca bateriile, ele sunt confectionate din materiale periculoase si aruncate aiurea se pot scurge in pamant, degradand solul si chiar afectand apa potabila. Foloseste baterii reincarcabile si renunta la cele de unica folosinta.

Natura are nevoie de ajutorul nostru mai mult decat vrem noi sa credem, ne place cand vedem o padure curata, ne plac pajistile cu flori si inaltimile muntilor dar de multe ori ne impiedicam de urmele lasate de trecerea semenilor nostri pe acolo. Nu fi nepasator, chiar daca nu tu esti vinovat, nu trece nepasator pe langa gunoiul din drumul tau. Strange-l si arunca-l imediat ce gasesti un loc special pentru asta. Asa poti da un exemplu celor din jur, care poate se vor gandi de 2 ori inainte sa mai arunce ceva in natura.

Cand ai drumuri scurte de facut, lasa-ti masina acasa, mergi pe jos, cu rolele, bicicleta sau transportul in comun...te vei simti mult mai bine, iti garantez, nu vei polua deloc si vei face si miscare.

Nu ocoli centrele de reciclare, fii atent unde sunt containerele de reciclat in cartierul tau, ca sa stii atunci cand vei avea nevoie, exact unde sa mergi.

Planteaza un copac. O vorba din batrani spune ca esti om abia dupa ce ai facut o casa, un copil si ai plantat un copac. Un copac absoarbe mai mult de 1 tona de dioxid de carbon pe toata durata vietii sale si sincer, e si cel mai usor de facut.

 Vorbeste cu cei apropiati tie despre toate lucrurile astea, fa-i responsabili, educa-i, explica-le ca natura are nevoie de ajutor.

luni, 8 aprilie 2013

Jurnal...partea a 3-a

E luni...din nou. Zi de cantar. Am avut emotii pentru ca saptamana asta nu am mai cantarit tot, ci am incercat sa vad daca m-am obisnuit cu cantitatile.
Am mancat de toate, dar cu masura. Si cand spun de toate, nu inseamna toate prostiile, ci doar alimentele permise. Permise de mine, pentru ca trebuie sa repet, regimul e unul gandit de mine pentru mine si pentru limitele mele.


Iata alte reguli pe care mi le-am impus de la inceput si care au dat roade:

De Primavara ?!

Normal ca a venit primavara...in calendar. Inca nu ne-am revenit parca dupa iarna, dar se pare ca natura nu are prea multe probleme cu asta. Ea isi vede de drum. Se vede ca plantele sunt aici cu mult inaintea noastra si ca s-au adaptat cu mai multa usurinta. Nu stiu care vor fi consecintele pe termen lung, dar acum ma bucur de o raza de soare in suflet, cand le privesc:



luni, 1 aprilie 2013

Jurnal de slabire :))

Am spus saptamana trecuta, ca lunea e ziua mea de cantar. Intotdeauna sunt curioasa peste masura si sper de fiecare data sa nu fiu dezamagita. Deocamdata nu am fost.

Acum 3 saptamani cantaream 64,7 kilograme. Am redus mancarea fara sa ma infometez prea tare ( nu exista cura de slabire fara ceva foame), am inceput sa fac sport, adica ce se poate face in casa, nu la sala, am baut mai multe lichide.

Mi-am cantarit alimentele, am calculat calorii. De asta spuneam in postarea trecuta ca daca incepi un regim, ai nevoie de internet...pentru ca nu stii ce numar de calorii are fiecare aliment. Cel mai corect este sa cantariti. De exemplu, daca mancati un mar, cantariti-l, nu calculati caloriile pur si simplu estimativ. Valorile caloriilor pe internet sunt date pentru 100 de grame de aliment. Fara cantar, puteti manca mai mult sau mai putin si astfel sa va pacaliti singuri.