joi, 27 septembrie 2012

Intarcatul copilului - experienta pentru mame

                     Gata, Rares a trecut de 1 an si 2 luni si ne-am hotarat sa incetez alaptarea, e adevarat ca mai puteam sa-i dau fara probleme, dar din anumite motive, saptamana asta a fost momentul potrivit.
                     Am dat o cautare pe prietenul google ca de fiecare data, ca sa vad care sunt sfaturile pentru mame, ce sa faca cu laptele, cum sa-l faca sa se retraga, si...am gasit multe pareri avizate sau mai putin despre cum sa-i faci copilului despartirea de san mai usoara. Pentru mame, am gasit ceva sfaturi doar pe forumuri, cateva povesti din experientele altor mamici.
                    Exista o singura modalitate prin care laptele se retrage fara batai de cap, si anume daca ramane mama insarcinata. Asa am patit eu cand am intarcat-o pe Ana. Eram insarcinata din nou si mi-a fost foarte usor, adica azi nu i-am mai dat san, vreo 2 zile m-am muls cate putin si asa a disparut laptele fara dureri sau batai de cap. Acum insa e mult mai complicat. Am mai zis-o, cu ambii copii am avut lapte cat sa hranesc inca 3 pe langa ai mei, pot sa zic ca am fost norocoasa. Nu mi-a lipsit laptele si a fost un adevarat ajutor din toate punctele de vedere. Dar vine un moment cand si lucrurile bune ajung la final. Ei bine, finalul acesta este ceva mai dificil decat cel de acum 2 ani, de la fi'mea.

miercuri, 19 septembrie 2012

Planse de colorat cu Mickey Mouse

Toti cei care aveti copii stiti cam ce se intampla atunci cand incepe Clubul lui Mickey Mouse...ai mei incep sa cante si sa danseze, sa tipe si inevitabil in casa se aude doar Miska, Muska, Mickey Mouse...
Dupa ce se termina la televizor, fi'mea vrea sa-l vada pe Mickey pe laptop, asa ca am gasit o modalitate buna sa scap putin de ea...i-l dau pe Mickey sa-l deseneze cum vrea ea. Asa ne-am mai linistit cu totii pentru ceva timp, nu prea mult, dar e bine si asa:



duminică, 16 septembrie 2012

Zacusca ieftina facuta in casa

Ieri am facut zacusca. Prima pentru familia noastra, premiera, ce sa mai...Ne-a iesit exact asa cum trebuia... multumim Mari pentru reteta.