marți, 31 iulie 2012

Micuta gradina

Acum un an si ceva, am hotarat ca n-avem ce face si ca ne-ar trebui o gradina... nu s-a prins mai nimic, dar anul asta am avut ceva recolta.
Vara trecuta Stefan si Ana au mancat pepene in mijlocul curtii. O vad si acum pe fi'mea cum nu se mai oprea din mancat si striga intr-una "pepene, pepene". Eu n-am apucat nicio bucata, dar ei s-au saturat...si pentru ca asa e la noi, au aruncat samburii in gradinita...ca n-are nimic. Ei bine a avut, caci anul asta, pe cand curatam gradina de ierburi, adica prin primavara, am dat de o plantuta cu un sambure de pepene in varf...am fost inspirata si am mutat planta in partea de legume, sa aiba loc mai mult. Iata rezultatul, care m-a uimit si pe mine astazi:



miercuri, 25 iulie 2012

Reclame dietetice

Stiu sigur ca ati vazut reclamele alea lungi si plictisitoare la tot felul de tigai minune in care nu puneti ulei, sunt dietetice, sanatoase, etc. Le-am vazut si eu, de la tigai electrice, ceramice, neceramice, la tigai si tigaite minune. Nu am nimic impotriva lor pentru ca am in mana telecomanda si pot sa schimb oricand, dar cateodata mi-e lene. Si cand mi-e lene, ce-mi vad ochii? Pai vad niste dudui mari cat tot ecranul care vorbesc despre mancarea dietetica pe care o gatesc in aceste tigai minunate, care spun ele reduc colesterolul si care le aduc multa sanatate. Credeti-ma ca m-am uitat la mai multe reclame  din curiozitate si ce sa vezi? la fel, televizorul e prea mic sa le cuprinda... si atunci ma intreb ce e in capul celor care regizeaza aceste reclame? sunteti voi idioti sau noi chiar suntem o natie de obezi? cum poti pune sa vorbeasca despre cat de mult au slabit mancand din acele tigai, niste femei grase? Sa ma scuze cititorii, dar si eu cand eram grasa, chiar daca eram insarcinata, tot grasa ma numeam. Deci, cum sa am eu incredere in aceste produse, cand exemplul este cel mai prost ales cu putinta?
In fine, iarasi sa ma scuzati, dar cu doamna Mirabela Dauer in frunte, care oricum este printre cele mai silfide de pe acolo, toate lasa de dorit...Daca gatind fara ulei aratam asa, cu ulei cum o fi?

marți, 24 iulie 2012

Bran, casa lui Dracula

Nu e un secret ca mergem des la Bran... As vrea sa va vorbesc despre frumusetile locurilor, despre cat de multi turisti sunt tot timpul anului pe acolo sau despre cat de frumos e Branul...ei bine despre turisti numai de bine, despre peisaj nu am ce sa va spun, stiti si voi ca e superb, iar despre frumusetea Branului ca localitate, am de zis, dar nu de bine.

vineri, 20 iulie 2012

Daca - Joseph Rudyard Kipling

 In dimineata asta m-am trezit cu aceasta poezie in minte, si nu a fost intamplator. De curand ne-a fost dat sa ne aflam in preajma unor persoane care, sa zicem ca ne-au pus pe ganduri. Adica genul cu foarte multi bani, care timp de 2 ore sau mai mult vorbesc doar despre telefoanele lor de ultima generatie si despre masini...credeti-ma ca e obositor sa ii asculti...bine, oricum pe noi astia, mierenii, nici nu ne bagau in seama. Vorbeam cu Stefan ca daca scoteam noi telefoanele pe masa, se ridicau si plecau, sau vomitau instant :)) Poate cunoasteti si voi genul, acei oameni care se simt jenati ca esti prin preajma, pentru ca nu te considera egalul lor, cu toate ca ai mai multa scoala si mai mult bun simt, aceia care daca nu esti la masa lor, cu toate ca te cunosc, se prefac ca nu te stiu,

joi, 12 iulie 2012

Corespondentele marimilor la incaltaminte

De multe ori am avut aceasta problema, si anume identificarea marimii potrivite a incaltarilor venite din tari care folosesc repere diferite.
Am gasit acest tabel pe care vreau sa vi-l impartasesc, mai ales ca au inceput sa intre puternic si pe piata noastra, incaltari cu asemenea cifre pe care nu le intelegem intotdeauna...si cum nici vanzatoarele nu sunt foarte informate, cel mai bine e sa ne informam singuri...


joi, 5 iulie 2012

Planse de colorat cu printese Disney

 
Am mai zis ca ne place sa desenam, ei bine, fi'mea e innebunita dupa printesele Disney, asa ca va impartasim si voua ultimele achizitii pentru colorat:



miercuri, 4 iulie 2012

2 Mai/sfaturi pentru concediul cu copiii la mare

Am fost la mare...pentru prima data cu copiii. Ne-am gandit mult unde sa mergem, am cautat oferte, cazare cat mai buna, adica spatioasa ca suntem 4 si aveam nevoie neaparat de bucatarie. Am gasit ceva, apoi s-a stricat laptopul si nu am mai avut acces la mega importantul net, asa ca am zis sa mergem pur si simplu sa cautam la fata locului. Faceam si asta pana la urma, pentru ca trebuia sa mergem la mare neaparat, alta data nu mai aveam timp. Dar exact cand discutam, m-a sunat o prietena si uite asa am aflat de cazare la 2 Mai, cu pranz si cina incluse, loc de joaca pentru copii, foisor daca vrei sa stai mai retras, camere spatioase cu pat suplimentar inclus, plaja la 20-30 de metri...adica tot ce ne trebuia noua.